ANA IgG
ANA IgG v. 3.0

 

Prøvemateriale

Beholder

Serum.

Serum-glass med gel.

Analysevolum

2 mL

Prøvetaking

Før prøvetakning skal pasienten identifisere seg og oppgi fullt navn og fødselsnummer/D-nummer (11 siffer).

Prøvebehandling

Prøven må koagulere fullstendig før sentrifugering. Sentrifugeres før forsendelse. Oppbevares i kjøleskap. Sterkt hemolysert eller lipemisk serum skal unngås.

Forsendelse

Romtemperatur

Holdbarhet

Bør være laboratoriet i hende innen 48 timer.

Merking av prøve

  • Pasientens for- og etternavn
  • Pasientens fødselsnummer/D-nummer (11 siffer)
  • Prøvetakingsdato

Metode

Fluorescens enzym-immunoassay (FEIA)

Indikasjon

Ved mistanke om systemisk bindevevssykdom (immunopati).

Utføres

Alle virkedager, dagtid.

Referanseområde

< 0,7 Ratio

Svarvurdering

Dette er en screening-test, og positiv test indikerer et eller flere bindevevssykdomsrelaterte antistoff.

 

Alle positive prøver analysers for følgende spesifisiteter:

Kommentar

Prøver som er > 1,4 Ratio på screening-testen, og negativ på de 8 spesifisitetene nevnt ovenfor, videresendes til annet laboratorium for analysering av:

  • Fibrillarin IgG
  • Mi-2 IgG
  • PCNA IgG
  • Ribosomal P IgG
  • PM-Scl100 IgG
  • RNA Pol III (RPC1) IgG

Elektronisk rekvirering

 

Interne rekvirenter bestiller analysene i DIPS Arena.

Eksterne rekvirenter bestiller via IHR, DIPS Interactor

Rekvisisjonsskjema

Brukes av de som ikke har DIPS Interaktor, reserveløsning ved problemer i IT-systemene og til prøver som skal videresendes til sykehus utenfor Helse Vest.

 

Rekvisisjon til Avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin - immunologiske undersøkelser

Merk skjema med:

  • For- og etternavn på rekvirerende lege
  • Avdeling/legekontor med nøyaktig returadresse og telefonnummer
  • Pasientens for- og etternavn
  • Pasientens fødselsnummer/D-nummer (11 siffer)
  • Diagnose/aktuell problemstilling
  • Prøvetakingsdato
  • Prøvetakers signatur

Avdeling

Avd. for immunologi og transfusjonsmedisin

Seksjon for analyse - immunologi

Tlf.: 51 51 88 60